Home / Echtscheidingsprocedure
Echtscheidingsprocedure

Bent u zowel voor de Nederlandse wet als in het buitenland getrouwd en wilt u scheiden of heeft u hier vragen over, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Wij hebben kennis over procedures die gelden in o.a. de volgende landen; Marokko, Turkije, Tunesie, Algerije. We kunnen ook bemiddelen waar nodig.

 

Getrouwd voor de Marokkaanse wet

Het Nederlandse huwelijk wordt niet automatisch erkend door de Marokkaanse wet en andersom ook niet.

Om een Nederlandse huwelijk te laten erkennen door de Marokkaanse wet moeten de benodigde papieren op het Marokkaanse consulaat worden vertaald en gelegaliseerd.

Om een Marokkaanse huwelijk te laten erkennen door de Nederlandse wet moeten de papieren worden vertaald, gelegaliseerd bij het Ministerie van buitenlandse zaken van Marokko in Rabat en bij de Nederlandse ambassade in Rabat.

Het is belangrijk om te weten dat, als je voor de Marokkaanse wet bent getrouwd en je de huwelijksakte bij de gemeente hebt ingeschreven, je dan voor de wet in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

Voor een echtscheidingsaanvraag is het niet zo dat je altijd eerst de Nederlandse scheiding moet hebben voor je voor de Marokkaanse wet kan scheiden. Je kan ook eerst de Marokkaanse scheiding aanvragen en dan de papieren laten vertalen en legaliseren bij het Ministerie van buitenlandse zaken in Rabat en de Nederlandse ambassade. Met deze papieren kun je de scheiding officieel laten verklaren in Nederland.